Nieuwe plek voor Verrassend Mooi en Booking Dokkum

Sinds enige tijd zijn de bedrijven van Petra Brouwers, Miranda Hoogstra en Jojanneke Dijkstra op een nieuwe plek gevestigd in de historische binnenstad van Dokkum. Tot voorkort waren Booking Dokkum en Verrassend Mooi nog gevestigd in de Hoogstraat in Dokkum, nu zijn ze te vinden op de hoek van de Koornmarkt en de Grote Breedstraat. Wie de gecombineerde winkel met kantoor binnenstapt wordt direct verrast door het karakteristieke pand met veel lichtinval en natuurlijk een stijlvol interieur met een scala aan bijzondere accessoires. 
 

Centraal
Het drietal had het pand al wat langer op het oog, vertelt Jojanneke Dijkstra. “Ons contract liep af en we zijn toen gaan onderzoeken wat er mogelijk was”. Dat lukte. Het nieuwe pand ligt centraal tussen de Bed en Breakfasts van Booking Dokkum. ”Het pand in de Hoogstraat was een mooie start om vandaar verder te bouwen”, vertelt Petra Brouwers van creatief bureau Verrassend Mooi. Op de nieuwe plek is meer ruimte voor de beide bedrijven, die de samenwerking blijven houden. “We hebben toevallig vanmorgen nog een ontbijtmand van een van Jojanneke haar gasten aangenomen”, vertelt Brouwers.
 

Naar de KvK
Samen met Miranda Hoogstra begon Petra Brouwers vijf jaar geleden met het bedrijfje. “Toen de eerste opdracht binnenkwam zijn we eerst snel naar de KvK gegaan. Anders konden we geen factuur sturen”, vertelt Miranda lachend. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot een creatief bureau voor maatwerk en accessoires en werkt het voor zowel bedrijven als particulieren. “We zijn nu bijvoorbeeld bezig met een compleet stylingplan”, vertelt Petra. De ondernemer die zich vlakbij het bedrijf vestigt is erg enthousiast over de nieuwe inrichting van zijn kantoor. “Het is echt iets van ons drieën geworden. Dat is wel heel gaaf”. 
 

Warm welkom
Jojanneke houdt zich sinds drie jaar vooral bezig met haar boekingskantoor en organiseertnaast het runnen van de accommodaties ook diverse activiteiten voor de toeristen en gasten die dit gebied bezoeken. Ook is ze de samenwerking aangegaan met een evenementenbureau en heeft ze contact met verschillende touroperators. “Ik wil de gasten vooral een warm welkom heten”, vertelt ze. “De gasten die in komen checken probeer ik daarom ook allemaal zelf te ontvangen en dat is ook de kracht van Booking Dokkum, dat gemoedelijke en persoonlijke”. Aan gastvrijheid in Dokkum in ieder geval geen gebrek, vinden de dames allemaal. “Iedereen is hier heel gastvrij en vriendelijk. De gasten vinden het ook zo leuk dat iedereen hier hoi zegt en voelen zich soms bijna een inwoner van onze stad”, vertelt de Dokkumer gastvrouw.
 

Vol ideeën
Op de nieuwe locatie zijn de openingstijden iets beperkter. Van maandag tot en met vrijdag zijn er vaste openingstijden, op verzoek zijn de dames ook op andere tijdstippen geopend. Aan nieuwe ideeën bij het drietal in ieder geval geen gebrek. “Toen we begonnen hadden we ook geen vast omlijnd plan. We worden niet groter, wel anders”. Dat geldt ook voor Jojanneke, die familiebijeenkomsten en grote groepen ook voorziet van een Bonifatiusproeverij of stadswandeling. We willen blijven verrassen”, vertelt Brouwers.

https://www.in-dokkum.nl/content/nieuwe-plek-verrassend-mooi-en-booking-dokkum/